Hotel Blanckthys,

een natuurrijk rustpunt van gastvrijheid

in het hartje van de Voerstreek”

Informatie - Over ons


Blanckthys vandaag

Het Blanckthyshof, gelegen in het historische gedeelte van ’s-Gravenvoeren, is reeds verschillende generaties eigendom van de familie Broers. De vroegere burgemeester Hari baatte er met zijn gezin de boerderij uit en de huidige burgemeester Huub is er geboren.

Begin 1994 werden werken gestart om de sinds enkele jaren leegstaande familiehoeve terug in zijn glorie te verheffen. In de vroegere paardenstal en op de hooizolders werden een bescheiden taverne en 11 hotelkamers gecreëerd.

In 2001 volgde een belangrijke restauratie waarbij de historische gevel van het woonhuis terug in zijn originele staat werd gebracht.

In de koestal kwam een brasserie en, in de woning van de vroegere herenboer, 2 schitterende vakantie-appartementen en een vergaderruimte.

De aanpalende boerderij, die destijds deel uitmaakte van het Blanckthyshof wordt intussen toegevoegd aan Blanckthys en, in 2008 wordt in het woonhuis van dit gedeelte een nieuwe hotelreceptie en 2 vakantiewoningen voor in totaal 12 personen ingericht.
Ook een nieuwe, ruimere keuken wordt aangebouwd.

2011 was het jaar van de grote uitbreiding en modernisering.
Niet minder dan 11 nieuwe kamers werden toegevoegd. Deze kamers, op 4**** niveau beantwoorden aan de strengste eisen van de hedendaagse gast.
In “Gene Resch”, bevindt zich nu een nieuw restaurant.
Een afgesloten fietsruimte en een ruime parking met rechtstreekse toegang tot het hotel werden terzelfdertijd aangelegd.

 


Van waar komt de naam Blanckthys?

De naam "Blanckthys" komt van Thierry Blancheteste afkomstig van Dolhain bij Verviers.

Hij wordt voor het eerst in de geschriften vernoemd in 1548. Zoon van Johan Blancheteste die bekend stond als linnenverver (tenturier).
Thierry is gehuwd met een dochter van het echtpaar Ratlo -Werkens en verwerft het pand na de dood van zijn schoonvader.
Wanneer Jacob Ratlo overleden is, is niet bekend, doch zeker vóór 1534. Vanaf dan spreekt men in de geschriften van "Blancktieshof" en nog later van "Blanckthyshof".
Thierry Blanchetste verdwijnt dan in de duisternis van de geschiedenis. Het laatste wat we van hem weten, is dat hij omstreeks 1569 verbannen wordt omdat hij zich heeft aangesloten bij de gereformeerden.

Het Blanckthyshof werd op 26 mei 1937 gekocht door Henri Broers sr van de Luikse Grandgagnage.
Destijds behoorden bij het pand ook een ruime boomgaard, nu nog de Bovenhof genoemd. Een gedeelte hiervan werd destijds verkaveld en bebouwd

 


Hoe oud is Blanckthys?

De oude kapelanie van ’s Gravenvoeren heeft als bouwjaar 1651.

Men gaat er vanuit dat de boerderijen van Blanckthys minstens even oud zijn, op basis van de gelijkaardige bouwstijl. Uit voorgaande geschiedenis blijkt echter, dat er van Blanckthys reeds 100 jaar eerder sprake was. Daarenboven wordt van het "hof" reeds melding gemaakt rond het jaar 800. Het behoorde toen toe een het kasteel "Op den Saele", halverwege Snauwenberg.

signature Gasthof Blanckthys
hoekje

Online reserveren

Aankomst datum

Vertrek datum

Discount code

Last minutes Hotel Blanckthys 's Gravenvoeren

01. Last minutes

Restaurant
Arrangementen Hotel Blanckthys 's Gravenvoeren

02. Arrangementen

Restaurant
Vergaderen in de Voerstreek Hotel Blanckthys 's Gravenvoeren

03. Vergaderen in de Voerstreek

Restaurant
neem een kijkje Hotel Blanckthys 's Gravenvoeren

04. neem een kijkje

Restaurant